28 oktober: Logistiek Verenigd over “Hoe sensortechnieken het onderhoud binnen de Service Logistiek kunnen optimaliseren”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 28 oktober

 

14-15.30 uur

 

“Hoe sensortechnieken het onderhoud binnen de Service Logistiek kunnen optimaliseren”

 

Deze bijeenkomst staat geheel in het teken van de innovaties m.b.t. sensortechnieken en hoe deze kunnen bijdragen aan  de optimalisatie van onderhoud binnen de Service Logistiek. Met TOPprofessionals die hun kennis delen.

 

Programma

 

Dagvoorzitter; Jürgen Donders, Partner at Gordian Logistic Experts BV

 

“Het nut van slimme sensoren in de Healthcare”

Vincent Ligt, Product Manager bij Ultimo

Binnen de gezondheidszorg zijn er verschillende soorten gebouwen in gebruik in termen van vorm, grootte en functionele toepassing. Er wordt nog weinig gesproken over ’slimme gebouwen’ en het toevoegen van waarde. Door de introductie  van slimme sensoren en andere slimme technologieën (denk ook aan Internet of Things (IoT), komt daar verandering in. Een aantal voorbeelden waar een slim gebouw (d.m.v. sensoren en IoT) aan kan bijdragen zijn energiebesparing, veiligheid en duurzaamheid.

 

Praktijkcase “Analyseer een wasstraat met sensordata”

Mark Jans, Custom Development Consultant bij Dimensys

Kuehne & Nagel heeft distributiecentra die groentekratten wassen en terugleveren aan leveranciers. In het distributiecentrum worden de kratten getransporteerd over transportbanden. De motoren hiervan worden aangestuurd om continu te blijven functioneren. De vraag is: hoe kunnen we inzichtelijk maken dat een bepaalde motor wordt tegengehouden (ofwel: de motor compenseert extra weerstand in het proces)? Sensordata is de oplossing.

 

 “Effect van advance demand information op de logistiek”

Kyle Oosterwaal, Student Master Operations Management & Logistics bij de Technische Universiteit

De service logistiek kan geïnnoveerd en verbeterd worden door gebruik te maken van faalprognoses van componenten. Faalprognoses resulteren in vroegtijdige waarschuwingen die aangeven dat een component gaat falen. Deze waarschuwingen kunnen in de service logistiek gebruikt worden om de voorraad niveaus in de supply chain te reduceren en de beschikbaarheid van componenten te verhogen.  

 

 

Aanmelden kan HIER

 

 

 

 

 

 

 

Voorraadbeheersing van Spare Parts

Cursus: Voorraadbeheersing van Spare Parts
Organisatie:
 NVDO
Datum:
  12 en 13 november 2020

 

Locatie: NVDO-Verenigingsgebouw te Houten

 

In Company mogelijk

 

ALLE TRAININGEN BIJ DE NVDO ZIJN CORONAPROOF! Zowel tijdens de lessen als de pauzes hanteren wij de actuele richtlijnen van de overheid. Deelname aan een cursus is dus veilig voor de deelnemers, docenten, medewerkers NVDO en andere bezoekers.

 

“Kapitaalgoederen hoeven niet stil te staan als gevolg van logistieke wachttijd” is het uitgangspunt van deze training. Maar hoe zorg je dat de voorraad(waarde) binnen acceptabele bandbreedtes blijft? Krijg inzicht in de perfecte balans tussen werkkapitaal, beschikbaarheid en operationele kosten. Voorraadbeheersing van spare parts is dus heel veel meer dan louter materiaal bestellen, ontvangen, op de juiste schappen leggen en vervolgens weer uitgeven.

 

De juiste voorraadbeheersing streeft naar het vermijden van onnodige voorraden op korte én lange termijn. En het tegengaan van verspillingen heeft niet alleen betrekking op direct meetbare kosten, maar ook op financiële en economische neveneffecten zoals onnodig verbruik van grondstoffen en energie en het vernietigen van in reservedelen opgesloten toegevoegde waarde.

 

Onze informatieve én praktische training geeft u inzichten en technieken om uw voorraadbeheer van spare parts naar een hoog niveau te brengen.

 

Doel

De training bevat methoden en technieken om te komen tot een optimale balans tussen de KPI’s grijpkans, voorraadwaarde en operationele kosten. We gaan in op de overeenkomsten en verschillen met voorraadbeheersing voor handels- en productievoorraden, vraagvoorspelling en het berekenen van veiligheidsvoorraden, bestelniveaus en ordergroottes, zowel voor consumables als repareerbare reservedelen.

 

Onderwerpen

Tijdens de training leert u;

-         De invloed van verschillende soorten onderhoud op de voorraad te kennen

-         De voorraadhoogtestrategie te bepalen

-         Optimale voorraadhoogtes en bestelgroottes te berekenen

-         De technieken rond repairables toe te passen

-         De efficiëntie en effectiviteit van het voorraadbeheer op basis van KPI’s op te volgen

 

Bestemd voor

Iedereen die zich bezighoudt met het vaststellen van de juiste bestelniveaus in de ERP of Maintenance Managementsystemen, Maintenanceprofessionals. Productiemedewerkers EN inkopers.

 

Aanmelden kan HIER