2 november: Logistiek Verenigd Congres 2022

 

 

 

 

MARCONI (Maritime Remote CONtrol tower for service logistics Innovation)
‘Service en Onderhoud’

 

 

 

 

 

 

Royal IHC, Kinderdijk

In 1896 legde Guglielmo Marconi de basis voor draadloze telegrafie en daarmee werd radiocommunicatie op zee mogelijk. Vandaag de dag is communicatie met schepen vanzelfsprekend: informatie-uitwisseling tussen wal en schip en omgekeerd vindt nagenoeg continu plaats. De uitdaging voor de maritieme sector ligt nu vooral in het slim gebruiken van deze informatie in het aansturen van de service logistieke keten. Een consortium van kennisinstellingen en bedrijven rondde onlangs het innovatieproject MARCONI (Maritime Remote Control Tower for Service Logistics Innovation) af, een cross-sector NWO-project met TKI Logistiek en TKI Maritiem.

 

Tijdens het Logistiek Verenigd Congres leer je meer over:

 • Het MARCONI project
 • Service Logistiek
 • Spare Parts en het belang hiervan in de keten
 • Het belang van samenwerken met verschillende partijen
 • De waarde van beslissingsondersteunende modellen voor het geïntegreerd plannen van vaarschema's, het onderhoud van schepen en de benodigde resources

Interessant voor:

 • Onderhoudsprofessionals
 • Inkopers
 • Voorraadbeheersers
 • Directie
 • Leidinggevenden
 • Iedereen in de Service Logistiek

Programma
Ontvangst met Lunch 12.00-13.00

16.00-17.00 Afsluiting met Netwerkborrel

 

*Deelname is gratis en we kunnen 50 professionals een deelnameplek geven

 Indien je niet aanwezig bent zonder afmelding vooraf, brengen wij no-show kosten van € 75,- in   

 Rekening

 

Aanmelden kan Hier


De onzekere toekomst van wereldwijde productie ketens

november 3 @ 13:00 – 17:00

 

Lezing door Prof. Dr. Jan Fransoo

 

Stichting “In het spoor van Ad van Goor” komt opnieuw met uitdagend programma

 

Na het overlijden van prof. dr. Ad van Goor, in 2020, ontstond er een initiatief om ter nagedachtenis een stichting op te richten, met als doel nieuwe logistieke kennis te blijven uitdragen.

 

Dit resulteerde in een zeer geslaagd en druk bezocht eerste evenement afgelopen november in Amersfoort, met Sander de Leeuw als spreker, daaropvolgende een panel discussie met Walther Ploos van Amstel en Karel de Jong (Jumbo). De discussie werd omlijst met muziek en uiteraard werd alles afgesloten met een zeer gezellige borrel.

 

Hessel Visser is èèn van de initiatiefnemers: “Ruim 30 jaar werkte ik samen met Ad. Het doet zijn familie een groot plezier dat wij op deze wijze Ad gedenken. Een inhoudelijk goed programma, een plek om elkaar te ontmoeten en afsluiten met een glaasje en bitterballen! Dat hoorde ook bij Ad !”

 

Na een succesvolle start met ruim 200 deelnemers ligt de lat hoog en de stichting is trots om te melden dat niemand minder dan Jan Fransoo bereid is gevonden om de tweede lezing te houden.

 

Nadere informatie met betrekking tot het evenement en deelname volgt later, maar voor nu kan de datum en inloopmoment alvast genoteerd worden: 3 november om 13:00 uur in Amersfoort, the place to be.

 

Voor meer informatie klik Hier